За нас

ГЛОБОЧКИ“ се занимава со инженеринг, изведба/реконструкција и надзор на градежни објекти. Проектите кои ги имаме изведувано се за најразлични цели: станбени, општествени, деловни и индустриски објекти. Во градежната дејност може да понудиме изведба/реконструкција/надзор на објекти во целост или на посебни фази од градежништвото.

ГЛОБОЧКИ“ е основана во 1991 а од 1999 започнува и со изведување на градежни проекти во СР Германија.  Погледнете ја нашата галерија на проекти кои ги имаме изведено или  извршено реконструкција. Поседуваме градежна механизација, градежен алат како и мерни инструменти за современа, брза и квалитетна изведба, особено на армирано – бетонски конструкции

Погледнете ја референтата листа на изведени објекти во Македонија и Германија:

MFH (Три станбени објекти по 6 стана ) – Im GräflichenWeingarten , 56170 Bendorf
ALDI Filiale (продажна хала) – 51789 Lindlar
Neubau 9 WE (станбен објект со 9 стана ) – 51379 Leverkusen-Opladen
ALDI Filiale (продажна хала) – 50226 Frechen
Neubau Ausstellungsgebäude, Produktionshalle und Lagerhalle JK – Rottbitze
Neubau Ausstellungsgebäude Krüger (Изложбена хала) – Rottbitze
Neubau Bürogebäude WAPPENHALLE (Деловен комплекс) – München
Neubau Bürogebäude AVIVA (Деловен комплекс) – München
Neubau eines Einfanilienwohnhauses mit Appartementwohnung und Garage
PUMPENSTATION MESSE DÜSSELDORF
CDT GRAF – RECKE- STIFTUNG
BV: Neubau Technologiezentrum  Rohde & Schwarz
CORPUS Wohnbebauung Freiligrathstr.
Bürohaus Capgemini
Lehel Carrè
Neubau Bürogebäude MAN V9
Кundencenter Arburg
Arge Rohbau Büro- und Geschäftshaus Giesing
Neubau Am Marianum
Neubau Bürogebäude „KWS 183     (Rheinpark)”
Wohnanlage Heinrich – Heine – Gärten, TG – Block 2
Wohnanlage Heinrich – Heine – Gärten
Алфа Банка – Гостивар
БМВ – Маккар – Скопје –  Нисконапонска инсталација
Фитофарм Скопје – Нисконапонска инсталација
Ладилник и фабрика за смрзнато овошје и зеленчук – Пуре Фруитс во с. Старо Нагоричане
Станбена куќа во Сопиште
Санација на покривни површини на повеќе училишта низ Р.Македонија
Реновирање на О.У. Кочо Рацин Скопје
Реконструкција на СВР Тетово
Станбена куќа Тафталиџе
АБ пропуст под аеродромска писта – Аеродром Александар Велики
Воен Хангар на Аеродром Александар Велики
Реновирање на Младински Културен Центар, Скопје
Реконструкција на основни училишта во општина Ѓорче Петров, Скопје
Колективна семејна зграда, ул. Егејска Македонија бр. 6, Куманово
Колективна семејна зграда, ул. Егејска Македонија бр. 6а, Куманово
Реконструкција и доградба на Бизнис центар – стара зграда “Партизан” – Берово
Изведба на објект Пилотски Тренинг Центар, фаза IV, аеродром А.Велики
Рехабилитација и Надградба на Железничката станица-Скопје
Спортска сала во училиште Јахја Кемал Скопје
Тренинг куќа за пукање, за потребите на ЕБР при МВР и U.S. Army Corps of Engineers
Индустриски објекти и реконструкции за потребите на Џонсон Мети Скопје
Индустриски објекти и реконструкции за потребите на Маркварт Велес
Колективна станбена зграда, нас. Дебар Маало, инв. Аквадра Скопје
Градинка Фидани, Чаир, NAVFAC